Перстач прямостоячий натуральний корінь калгана
Корінь перстачу прямостоячого
Лікування калганом
Лікарські препарати калгану застосовуються при лікуванні цирозу, а також гепатитів, що протікають в хронічній і гострій стадіях. Завдяки прийому калгану у хворих спостерігаються наступні поліпшення: зниження набряклості; зменшення скупчення рідини в черевній зоні; підвищення діурезу, нормалізація вмісту білірубіну в крові. Перстач прямостоячий використовується в якості спринцювання при білях, тоді як при стоматиті і запаленні ясен відваром рослини рекомендується полоскати ротову порожнину. Ця рослина ефективно знижує підвищену температуру тіла, тому застосовується при лікуванні простудних і запальних захворювань. Крім того, калган є однією з складових ниркових, шлункових і протидіарейний зборів.
Властивості коренів калгану
Кореневища перстачу прямостоячого мають в'яжучий і кровоспинний властивості, завдяки чому у вигляді відварів застосовуються в якості противодиарейного і бактерицидний засіб при лікуванні запальних захворювань ШКТ, а також при внутрішніх кровотечах різного генезу. Також препарати калгану рекомендовані при запальних захворюваннях ротової порожнини. Трава Трава калгану (листя, стебла і суцвіття) застосовуються в лікуванні гострих і хронічних гепатитів і цирозу печінки, що супроводжується застійними явищами, серед яких набряки і асцит. Також трава є ефективним антигельмінтним засобом. З листя рослини готують настої для лікування гемороїдальних кровотеч та кровохаркання, гінгівіту і ларингіту.
Застосування калгану
Основний механізм лікувальної дії калгану полягає в здатності дубильних речовин і флавоноїдів, що входять до складу рослини, істотно зменшувати проникність як капілярів, так і самих клітинних мембран. Завдяки своїм терпким і протизапальним властивостям, це рослина повсюдно застосовується в лікуванні наступних патологій: геморой; опіки; гнійні рани, що важко гояться; екземи; лишаї; васкуліти; нейродерміт; тріщини шкіри. З метою зміцнення ясен рекомендується класти під язик невеликий шматочок сушеного кореня калгану, і розсмоктувати його протягом 15 хвилин двічі в день.
Склад і властивості калгану
Вітамін С є сильним антиоксидантом, завдяки яким з організму виводяться окислені продукти, що негативно впливають на здорові клітини. Саме вітамін С бере участь у процесі відновлення клітин печінки, не кажучи вже про нормалізацію роботи підшлункової залози. Важливо й те, що аскорбінова кислота (або вітамін З) виводить шкідливі сполуки, що провокують розвиток злоякісних пухлин ШКТ. Крохмаль Завдяки цьому легкоусвояемому углеводу, перетвориться в глюкозу, організм швидко насичується енергією, необхідною для нормального функціонування всіх органів і систем, включаючи серце.Властивості препаратів калгану Бактерицидну; протизапальну; кровоспинний; знеболювальне; жовчогінний; ранозагоювальну; потогінний; відхаркувальний; в'яжучий; заспокійливий; сечогінний; протинабрякову. Як заварювати і вживати калган? В народній і традиційній медицині застосовуються наступні форми препаратів калгану: відвар; настоянка; екстракт; бальзам; порошок. Відвар Прийом всередину відвару з кореневищ перстачу прямостоячого показаний при таких патологіях: хвороби ШКТ; кровотечі; захворювання печінки; подагра; ревматизм;діарея; цинга; виразковий коліт; хвороби легенів.
Зовнішньо відвари з калгану використовують як кровоспинний і протизапальний засіб при лікуванні таких станів та захворювань: гнійні рани; екземи; опіки; геморой; стоматити; недокрів'я; гінгівіти; трихомонадний кольпіти. Для приготування відвару 30 г подрібнених кореневищ калгану слід залити 250 мл окропу, після чого кип'ятити 20 хвилин. Далі відвар проціджують і приймається по 1 ст. л. порядку 3 – 4 раз на добу, за годину до вживання їжі. Настоянка з калгану
Настоянка з калгану всередину вживається при таких патологіях: жовтяниця; захворювання печінки і шлунка; дизентерія; пронос; ентерит; ентероколіт; виразка; гастрит; коліт; холецистит; холангіт; бронхіт; подагра; нефрит; хвороби серця; захворювання матки; кровотечі. Зовнішньо настоянка застосовується в якості примочок при екземі і опіках, а також при захворюваннях ротової порожнини. Доведено, що спиртові витяги, а також поліфеноли коренів калгану мають антибактеріальні властивості. Щоб приготувати настоянку, необхідно 50 грам кореневищ калгану залити 500 мл горілки (можна використовувати гарний самогон), після чого вона настоюється протягом 21 дня в темному місці, постійно встряхиваясь. Далі настій проціджують і вживають по 30 крапель тричі на день, розбавляючи водою. Прийом настоянки здійснюється за 20 хвилин до вживання їжі. Екстракт калгану Екстракт калгану використовують як в'яжучий, протизапальний, жовчогінний, відхаркувальний і кровоспинний засіб при таких захворюваннях: кишкові і маткові кровотечі; захворювання ясен; хвороби жовчного міхура; ентероколіт; шкірні захворювання; хвороби щитовидної залози; захворювання ШКТ; геморой; пронос; подагра; ангіна. Екстракт калгану призначається і дорослим (по 6 крапель тричі на добу), дітям (по 3 – 4 краплі тричі на день), при цьому краплі можна додавати у сік, компот або теплий чай. Для примочок використовується нерозведений екстракт калгану. Бальзам Показаний в якості профілактичного і лікувального засобу, що допомагає вилікувати виразкову хворобу шлунка. Рецепт збору Інгредієнти: дрібно нарізані кореневища калгану – 1 ст. л.; чебрець – 1 ст. л.; бутон гвоздики – 1 шт.; лісова м'ята – 1 ч. л.; великий запашний перець – 0,3 г; рідкий мед – 1 ст. л. Даний збір поміщається в скляну ємність з широкою шийкою, і заливається 450 мл хорошої горілки. Ємність герметично закривається і збовтується, оставляясь настоюватися на 15 днів (щодня необхідно збовтувати настойку) в прохолодному місці. На шістнадцятий день лікарський засіб збовтується, проціджують і переливають в графин. Бальзам приймається по 1 ст. л. перед обідом. Такий бальзам нормалізує роботу Шлунково-кишкового тракту та покращить апетит.
Протипокази і побічна дія :
- висока температура ;
- понижена кислотність шлунка ;
- вагітність ;
- атонічний закреп ;
-підвищені показники згортання крові;
- індивідуальна непереносимість та ін.
Настоянка з калгана зменшує проникність капілярів, тим самим звужує судини.Великим вмістом дубильних речовин може бути викликана рвота, тошнота ,біль в шлунку та ін.
Не займайтесь самолікуванням !!!
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага упаковки | 1 кг |
Стан сировини | Суху сировину без добавок і домішок.Коріння не подрібнені |
Час заготівлі | літо 2022 року |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | ПП Фіто-Опт |
- Ціна: 690 ₴/кг