Продавець ПП Фито-опт розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
773 відгуків

Шановні покупці ,звертаємо Вашу увагу!!! Всі оформлені замовлення буде відправлено в найближчий робочий день .Сподіваємось на розуміння . Дякуємо ,що обрали наш магазин Фіто-Опт !

ПП "Фіто-опт"
+380 (67) 261-91-42
+380 (95) 572-28-04

Аронія чорноплідна (ягоди) 500 грамів

вверх
  • Аронія чорноплідна (ягоди) 500 грамів, фото 2
  • Аронія чорноплідна (ягоди) 500 грамів, фото 3
вниз
Аронія чорноплідна (ягоди) 500 грамів

140 /упаковка

Показати оптові ціни
  • Готово до відправки
  • Оптом і в роздріб
  • Код: Tr-0267
Аронія чорноплідна (ягоди) 500 грамів
Аронія чорноплідна (ягоди) 500 грамівГотово до відправки
140 /упаковка
+380672619142
  • +380 (67) 261-91-42
  • +380 (95) 572-28-04
  • +380 (73) 129-45-88
+380672619142
  • +380 (67) 261-91-42
  • +380 (95) 572-28-04
  • +380 (73) 129-45-88
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

 

Чорноплідна горобина ягоди аронії

Інші назви — аронія, чорна горобина, аронія чорноплідня.

Аронія — це невеликий чагарник або деревце, заввишки до 2,5 метра. Листя довгасте овальне, чимось схоже на листя вишні.

Плоди мають округлу форму, чорного кольору із сим нальотом, до 12 мм у діаметрі. На смак вони солодкі, злегка терпкуваті (особливо недостиглі), але приємні.

Вирощують чорноплідну горобину часто як декоративну, плодову або лікарську рослину. Багато дачників, садівники-аматори вважають своїм обов'язком посадити в себе на ділянці чорноплідну горобину.

З лікувальною метою використовують плоди та листя чорноплідної горобини.  Зберігають висушені ягоди та листя в паперових пакетах або коробках, у сухому приміщенні, не більш ніж 2 роки.

Склад ягід аронії.

Чорноплідна горобина (аронія) багата багатьма корисними речовинами — це вітаміни C, P, B1, B2, E, K, B6, бета-каротин, макро- та мікроелементи (залізо, мідь, бор, марганець, молібден, фтор), цукори (глюкоза, сахаза, фруктоза), а також дубильні та пектинові речовини.

Властивості ягід горобини чорноплідної

Чорноплідна горобина має багато лікувальних властивостей, вона знижує рівень холестерину в крові, нормалізує артеріальний тиск, сприяє зміцненню стінок кровоносних судин, покращує їхню еластичність і пружність.

Цінність чорноплідної горобини (аронії) ще й у тому, що завдяки речовинам, що містяться в ній, вона сприяє активному розширенню капілярів і судин. Експериментально встановлено, що завдяки капілярозміцнювальним і судинорозширювальним властивостям, плоди горобини є одним із найкращих засобів для лікування гіпертонії. Вживають її як соку, не більш ніж 2 столові ложки за приймання і тричі на день. Можна приймати аронію і як настоя (чаю).

Наукові дослідження показали, що чорноплідна горобина підвищує імунітет і позитивно впливає на роботу ендокринної системи.

Аронію чорноплідну застосовують як спазмолітичну, судинорозширювальну, кровоспинний, кровотворний, апетитний, жовчогінний і сечогінний засіб.

Вживання соку, відвару з ягід аронії сприяє розширенню кровоносних судин, унаслідок чого збільшується їх проникність, активізуються функції органів кровотворення, що корисно під час променевої хвороби, кровотеч. Сік аронії — гарний лікувальний і профілактичний засіб у разі ревматизму та променевої хвороби.

Рябіна чорноплідна сприяє регуляції травлення, покращує апетит, підвищує кислотність, активізує роботу печінки, сприяє утворенню та відходженню жовчі.

 

Аронію рекомендують вживати у разі цукрового діабету, особливо з ураженнями капілярів, у разі захворювань щитоподібної залози, як сечогінний засіб у разі захворювань нирок, у разі алергії, скарлатину, сипного тифе.

У разі опіків свіжим соком аронії змащують уражені місця. Корисно поєднувати приймання соку та плодів чорноплідної горобини з плодами чорної смородини та шипшини, з додаванням меду.

Рецепти з використання аронії.

Сік чорноплідної горобини приймають по 1-3 стіл. ложки, тричі на день, за 30 хв до їди, або ж їсти ягоди — щодня по 5-7 штук за вище перерахованих захворювань.

Чорноплідна горобина, відвар із ягід: взяти 1 ст. ложку ягід, залити 1 склянкою води, кип'ятити 1 хв, відставити та настояти ще 1 годину. Приймати відвар по 0,25-0,5 склянки, тричі на день до їди.

Компот із чорноплідної горобини (для консервації): ягоди горобини помити й опустити на 2-3 хвилини в киплячу воду (стерилізуємо). Потім, цими ягодами наповнюємо банки на 1/3 і заливаємо окропом солодким сиропом. Накриваємо стерильними кришками та закочуємо. Цукор брати з розрахунку — 1/2 склянки на літрову банку.

Варення з плодів горобини чорноплідної готують у такий спосіб: 2 кг плодів горобини залити гарячим цукровим сиропом (2 кг цукру залити 0,5 л води, помішувати до розчинення, потім прокип'ятити). Нехай постоїть 8 годин, потім прокип'ятить і знову витримати 8 годин, потім варити до готовності, поки ягоди не осядуть на дно.

Протипоказання 

Чорноплідна горобина, протипоказання. Плоди аронії чорноплідної протипоказані у разі підвищеної згортання крові, підвищеної кислотності шлункового соку, виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки. Не рекомендують її вживати у разі зниженого кров'яного тиску.

Характеристики
Основні атрибути
Країна виробникУкраїна
Тип продукціїСушені
КультураГоробина
ТипФасовані
Вага500 г
Користувальницькі характеристики
ВиробникПП Фіто-Опт
Інформація для замовлення
  • Ціна: 140 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner