Кора крушини
Корисні властивості, застосування, лікування.
Кора крушини має м'яку проносну властивість, прояв якої настає через 8-10 годин після приймання. Речовини, що містяться в корі клушини підсилюють перистальтику товстого кишківника, не подразнюючи її слизову оболонку та не впливаючи на тонкий кишківник.
Відвар кори грузини використовуються в народній медицині в разі атонії кишківника та хронічних закрепів. Ще її використовують у разі захворювань печінки, жовчовивідної системи, геморою, шкірних хвороб, водянки, анемії.
Лікарські форми та дози.
Отвар коры. 2 столові ложки подрібненої кори груші на склянку окропу. Варять на водяній бані 30 хвилин. Знімають із вогню, після охолодження проціджують. Кип'яченою водою доводять об'єм до початкового. По 1/2 склянки приймають на ніч. Відвар зберігають у холодильнику не більш ніж 2 години.
Протипоказання. Індивідуальна нестерпність. Не можна приймати у разі кишкової непрохідності, під час вагітності та годування грудьми. У разі передозування можливі кольки в животі, відчуття дискомфорту.
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Вага | |
Склад чаю | Моночай |
Культура | Крушина ламка |
Вага упаковки | 100 грам |
Стан сировини | Суху сировину без добавок і домішок |
Фракція подрібнення | кора різана по 3-5 см |
- Ціна: 25 ₴/100 г