Терен: склад, корисні властивості та лікування терном. Народні рецепти
Родом він із Греції. Приємні плоди тену вживають як антисептичний, сечогінний і закріплювальний засіб. Також їх можна застосовувати для підвищення апетиту. Ягоди терну використовують у разі не специфічного коліту, дизентерії, харчового отруєння та кандидозу.
Під час зносу, як терпкий засіб використовують повидло та варіння з плодів тена, а також настоянки з ягід на вині та горілці. Тернове вино вважається ефективним напоєм, що застосовується за будь-яких інфекційних захворювань. Чай із квіток і листя дають як проносне, для очищення крові, під час хвороб шлунка, кашлю, тривалих менструацій, водянки, затримки сечовипускання, сечокам'яної хвороби та за всіх випадків шкірних висипань у дітей. Сік використовують під час кровотечі з носа, для полоскання горла та рота, під час запалення десен.
Сік із терну: плоди треба очистити від кісточок, нагріти до температури 60-70 градусів, вичавити сік, розлити в банки.
Відвар плодів: 1 столову ложку свіжої або сушеної сировини необхідно залити 1 склянкою окропу та настоювати 1 годину. Пити засіб рекомендується вранці натщесерце 4 дні.
Відвар із ягід: 200 мл окропу, 5 грамів ягоди терну, треба поставити на водяну баню, кип'ятити 30 хв. Пити засіб рекомендується по 1/3 склянки тричі на день після їди. Можна робити спринцювання, розводять відвар водою в пропорції 1: 1.
Одним із протипоказань до вживання терону є підвищена чутливість людини до цих плодів.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Сушені |
Вага | 1000 г |
Користувацькі характеристики | |
Культура | терн |
- Ціна: 160 ₴/кг