Продавець ПП Фито-опт розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
773 відгуків
ПП "Фіто-опт"
+380 (67) 261-91-42
+380 (95) 572-28-04

М'ята перцева для чаю

вверх
  • М'ята перцева для чаю, фото 2
вниз
М'ята перцева для чаю

40 /100 г

Мінімальна сума замовлення на сайті — 130 грн

  • В наявності
  • Код: А-001
М'ята перцева для чаю
М'ята перцева для чаюВ наявності
40 /100 г
+380 (67) 261-91-42
  • +380 (95) 572-28-04
  • +380 (73) 129-45-88
+380 (67) 261-91-42
  • +380 (95) 572-28-04
  • +380 (73) 129-45-88
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Сушена трава м'яти перцевої

Інші назви - м'ята холодна, м'ята англійська, холодку, м'ята перцева, м'ята-холодянка, Mentha piperita (латинське).

М'ята перцева - це один з видів м'яти, всього їх, на даний момент їх налічується 25. А також є 10 підвидів м'яти, це м'ята японська, м'ята водяна, кучерява, яблучна, апельсинова (бергамотовая) та ін.

Багато видів м'яти використовуються в косметиці, ароматерапії, харчовій промисловості, медицині.

З лікувальною метою, в фармакології, народній медицині, використовується в основному м'ята перцева, рідше - м'ята водяна, степова.

Перцева м'ята - це штучно виведений вид, методом схрещування диких видів - водної та колоскової. Вона має ще 2 підвиди: м'ята біла, вся зелена, і м'ята чорна - з червоно-фіолетовими стеблами і прожилками на листках.

Це багаторічна, запашне, трав'яниста рослина, заввишки 60 - 80 см . Стебло чотиригранне, нерідко червонуватого кольору, вкритий численними темно-зеленим листям, довгастими, іноді мають фіолетовий відтінок. Квітки дрібні, світло-фіолетові, зібрані в колосовидні суцвіття. Цвіте вона у другій половині літа, липні-серпні. Заготівлю роблять перед і під час цвітіння.

Пагони, листя, квітки м'яти містять велику кількість ефірної олії, дубильні, гіркі та біологічно активних речовин, цукор, жири, фітонциди, вітаміни С і Р, каротин, мінеральні солі. М'ята перцева дуже популярна, її часто вирощують поблизу будинку, в садових і городніх кооперативах, як цінна лікарська, кулінарне і косметична рослина.

У медицині, як в традиційній, так і народної, м'яту перцеву використовують для лікування головних болів, серцево-судинних заболеваниий, при нервових розладах, безсонні, запаленнях в органах травлення, астмі, виразці шлунка, простудах, блювоті, захворюваннях горла, каменях у нирках і печінці, атеросклерозі.

З лікувальною, а також в кулінарних цілях використовують листя і пагони м'яти в свіжому і высушеном вигляді. Вони мають приємний охолоджуючий, пряний смак і різкий тонкий аромат, викликаний високим вмістом ментолу.

Свіжою м'ятою приправляють салати, супи, м'ясні та рибні страви. Застосовують її для приготування напоїв, соусів, кондитерських виробів, випічки хліба.
У кулінарії фахівці радять застосовувати кучеряву і яблучну м'яту, оскільки вона не дає гіркоти при нагріванні.

З подрібненого свіжого листя м'яти роблять компреси, маски для обличчя. Свіжу м'яту можна додавати у ванну, заварювати чай, прикрашати страви.

Чай з м'яти (1ст. ложка на 1 склянку окропу, настоювати 10-15 хв) знімає нервозність, дратівливість, покращує сон. Його без шкоди можна випити 1 склянку протягом дня, при застуді - 2 склянки. Але не варто забувати, що м'ята це жіноча трава, вона зменшує кількість чоловічих гормонів в крові і деякі жінки використовують це, для зменшення росту волосся в небажаних місцях.

Чоловікам м'ятою сильно захоплюватися не варто, оскільки вона знижує збудливість і сексуальну теж. Деякі кажуть - от грузини, м'ятний чай п'ють весь час і нічо їм. Так це ж грузини, а уявіть собі, що було б якщо б вони його не пили?!.... Всі люди різні, у когось надлишок гормонів, а у кого-то їх трохи, а чай попив деякий час... і повна байдужість. Хоча, в деякі моменти, це може бути дуже навіть до речі.

У традиційній медицині траву м'яти використовують як сировину для отримання ментолу, серцево-судинних препаратів, в мазях і краплі від нежитю, засоби проти кашлю.

Препарати з листя м'яти мають протизапальну, заспокійливу, болезаспокійливу, апетитним, відхаркувальну, жовчогінну, помірним проносним дією.

М'ята перцева входить до складу багатьох зборів. При лікуванні захворювань печінки і жовчного міхура, її використовують як допоміжний жовчогінний засіб. При неприємному запаху з рота роблять полоскання настоєм м'яти.

Настій м'яти приймають при геморої, жіночих хворобах (як при недостатніх так і надмірних менструаціях) при нервових розладах, істерії, хворобах серця, легень, при гастритах, ревматизмі, зубного болю та ін.

Настій м'яти: 2 чайні ложки подрібненого листя залити 1 склянкою окропу, настояти 20 хв, потім процідити. Пити м'ятний настій протягом дня при болях у серці та ін.

Відвар з м'яти: 15 г сухої подрібненої трави на 1 склянку води, кип'ятити 10 хв, настояти 30 хв, процідити. Приймають по 1 столовій ложці 3-4 рази на день за півгодини до їжі при легеневих кровотечах та ін.

При підвищеній кислотності шлунка, що супроводжується запорами і кислою відрижкою, застосовують настій із збору трав: м'ята перцева - 3 частини, трава звіробою - 6 частин, листя вахти трилистий - 0,5 частини.
Потім 2 столові ложки суміші залити 0,5 л окропу, настояти протягом 2 годин у термосі, процідити. Випити все за 5-6 прийомів протягом дня.

При зниженій кислотності шлунка радять приймати настій з таких компонентів: м'ята перцева - 4 частини, трава деревію - 3 частини, плоди кропу - 2 частини, трава споришу - 3 частини, трава сухоцвіту болотної - 3 частини, ромашка аптечна - 2 частини, насіння кмину - 2 частини, шишки хмелю - 1 частина.
Потім 4 ст. ложки суміші залити 1 л окропу, настояти в термосі 11 годин, процідити. Випити вранці натщесерце - 200 мл напару, решту пити через 2 години по 200 мл

Крім відвару всередину можна приймати і порошок з листя м'яти, 1-2 рази на день на кінчику ножа.

Спиртова настоянка м'яти (екстракт) використовується для інгаляцій при запаленні слизової оболонки горла, носа, трахеї, при бронхіті. Зовнішньо, для розтирання, при головних болях, мігрені, запаленні шкіри.

Роблять м'ятну настоянку в співвідношенні 1:5, тобто беруть 20 г сухої трави м'яти і 100 мл 75% спирту, горілки можна. Настоювати 2 тижні в темному місці. Всередину приймають по 10-15 крапель 3-4 рази на день.

При шкірних захворюваннях м'яту використовують у вигляді настою або відвару всередину, а також приймають косметичні м'ятні ванни (в 10 л води заварити 50 г м'яти). Настій такої концентрації використовують для клізм.
При сверблячих дерматозах м'яту перцеву для ванн застосовують разом з відваром гірчака пташиного.

М'ята - хороший засіб, для поліпшення фізичного стану організму і підвищення настрою. При депресії використовують такий рецепт: 1 ст. ложка трави м'яти залити 1 склянкою окропу, кип'ятити 10 хвилин. Приймати по півсклянки відвару вранці і ввечері.

М'ятна олія - ефективний препарат при болях в області живота, здуття, зменшує печію. Випити 2-4 краплі з водою або накапати на шматочок цукру і з'їсти. М'ятна олія також добре допомагає при вугрової висипки, запальних захворюваннях шкіри, усуває нервове збудження, заспокоює головний біль та ін

М'ята, протипоказання. Не можна вживати м'яту при індивідуальній непереносимості, це може викликати алергію. Олія м'яти протипоказано при годуванні груддю, під час вагітності, а також дітям до 6 років. Не варто захоплюватися м'ятою чоловікам, оскільки вона зменшує лібідо. При передозуванні може бути погіршення сну, біль у серці, спазми бронхів і ін

Характеристики
Основні
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
Характеристики сировини
КультураМ'ята лісова,водяна,кінська
Склад чаюМоночай з різаних листя і стебел м'яти
Інформація для замовлення
  • Ціна: 40 /100 г

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner