Продавець ПП Фито-опт розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
773 відгуків

Шановні покупці ,звертаємо Вашу увагу!!! Всі оформлені замовлення буде відправлено в найближчий робочий день .Сподіваємось на розуміння . Дякуємо ,що обрали наш магазин Фіто-Опт !

ПП "Фіто-опт"
+380 (67) 261-91-42
+380 (95) 572-28-04

Ягоди горобини червоної сушені чисті плоди без гілочок

вверх
  • Ягоди горобини червоної сушені чисті плоди без гілочок, фото 2
  • Ягоди горобини червоної сушені чисті плоди без гілочок, фото 3
вниз
Ягоди горобини червоної сушені чисті плоди без гілочок

25 /100 г

Мінімальна сума замовлення на сайті — 130 грн

  • В наявності
  • Код: Pl-0045
Ягоди горобини червоної сушені чисті плоди без гілочок
Ягоди горобини червоної сушені чисті плоди без гілочокВ наявності
25 /100 г
+380 (67) 261-91-42
  • +380 (95) 572-28-04
  • +380 (73) 129-45-88
+380 (67) 261-91-42
  • +380 (95) 572-28-04
  • +380 (73) 129-45-88
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Плоди горобини червоної звичайної

Лікарських сировин у горобини звичайної (червоний) слугують плоди, іноді листя, нирки та кора. Плоди краще збирати після перших заморозків, а кору — у період скошування, але за потреби можна і взимку. Найзручніше зрізати пензлі з плодами й лише перед сушінням очищати їх від плодоніжок і сторонніх домішок. Плоди горобини можна зберігати всю зиму, якщо засушити в духовці, розстеливши тонким шаром на листі. Термін зберігання сухих плодів — 2 роки. А ще краще пропустити промиті та просушені ягоди разом із цукром через м'ясорубку та зберігати таку пасту в прохолодному місці. Можна також віджати сік і заморозити його в щільних поліетиленових пакетах.

      В плодів горобини міститься багато вітаміну P і каротину, з якого в організмі людини синтезується вітамін А, є органічні кислоти, цукор, дубильні речовини, аскорбінова кислота, ефірні олії та інші сполуки.

    Сироп, зварений зі свіжих ягід горобини та цукру (у сік, вичавлений з 1 кг плодів, додають 600 г цукру), застосовують у разі авітамінозу, ревматичних болів і каменів у нирках. Ягоди горобини використовують також у разі гіповітамінозів і як кровоспинний засіб. Мукою з плодів лікують диспепсію в дітей. Рябіна допомагає у разі малокров'я, виснаження, підвищує захисні властивості організму. Це сечогінний, кровоспинний, протидизентерійний засіб. Сік із горобинових плодів збуджує апетит. Якщо немає дубової горобинової кори, можна використовувати для приготування відвару, яким лікують запальні захворювання шкіри, слизових оболонок рота.

      Під час приготування відвару 1 столову ложку плодів заливають 1 склянкою окропу та настоюють 4 години. Для приготування настою 1 столову ложку квіток заливають 1 склянкою окропу та після ох лазіння проціджують. Для зовнішнього вживання готують 20%-й відвар кори.

      Як протипроменевий засіб використовують настій сухих плодів горобини: 40 г подрібненої сировини настоюють у термосі в 1 склянці окропу впродовж 4 годин, після чого проціджують. Приймають по 1/2 склянки тричі на день. З цією ж метою 3-4 рази на день до їди приймають сік зі свіжих ягід.

      Для ослаблення старочого склерозу застосовують відвар кори горобини: 200 г сухої подрібненої сировини киплять у 500 мл води на слабкому вогні упродовж 2 годин. Приймають по 20-30 мл перед їдою.

       З плодів горобини звичайного для полегшення відходження мокротиння під час бронхіту роблять спеціальні таблетки. Плоди подрібнюють, додають до них воду у співвідношенні 1:2, кип'ятять 4-6 годин на повільному вогні, проціджують, знову пропарюють, щоб вийшла розтячка, з якої і роблять таблетки. Їх п'ють по 5-6 штук на день.

      Під час фаринги та ларингету для полоскання горла користуються соком горобини. Для цього 1 столову ложку соку розводять 1 склянкою окропу. Для цієї ж мети готують настій плодів горобини: 2 чайні ложки сухої сировини настоюють у 2 склянках крутого окропу впродовж години, а потім проціджують.

       У разі захворювань нирок і урогенітального тракту сік із ягід горобини п'ють по 1 столовій ложці 3-4 рази на день до їди. У разі захворювань ендокринної системи сік п'ють у такій самій дозі тричі на день.

       Свіжі розтерті листя горобини доставляють ураженим зонам шкіри під час грибкових захворювань. Пов'язку змінюють щодня.

      Внимание!Не застосовуйте препарати горобини під час вагітності! Під час годування немовлят материнським молоком приймання препаратів горобини в невеликих дозах зазвичай не викликає побічних явищ, проте їхня ймовірність все ж існує, тому застосування горобини може здійснюватися тільки за приписом лікаря. Крім того, не рекомендується використовувати всередину ці препарати особам віком від 45 років.

Інформація для замовлення
  • Ціна: 25 /100 г

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner