Продавець ПП Фито-опт розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
773 відгуків

Шановні покупці ,звертаємо Вашу увагу!!! Всі оформлені замовлення буде відправлено в найближчий робочий день .Сподіваємось на розуміння . Дякуємо ,що обрали наш магазин Фіто-Опт !

ПП "Фіто-опт"
+380 (67) 261-91-42
+380 (95) 572-28-04

Круп пахвовий (сіма)

Круп пахвовий (сіма)

10 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 130 грн

  • Немає в наявності
  • Код: А-001
Круп пахвовий (сіма)
Круп пахвовий (сіма)Немає в наявності
10 /упаковка
+380 (67) 261-91-42
  • +380 (95) 572-28-04
  • +380 (73) 129-45-88
+380 (67) 261-91-42
  • +380 (95) 572-28-04
  • +380 (73) 129-45-88
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

В пакованні 30 г

Кроп пахвовий (городний)

Батьківщина кропу — східна частина Середземномор'я. На своїй батьківщині він і зараз трапляється в дикому вигляді. У культурі відомий із найдавніших часів. У давньомугідрському папірусі описані як засіб, що зупиняє процеси бродіння й тому полегшує травлення. Кріп обробляється як лікарська рослина.

У Росії в культурі від X століття.

Родова назва походить від грецьких слів ana — вгору та theo — бігти (через швидкий ріст рослини). Видове визначення в перекладі з латинської означає "душливий" через сильний приємний запах.

Кріп — однорічна трав'яниста рослина з тонким стрижневим коренем. Стебель прямостійкий, тонкоборіздчастий, простий або гілкистий, заввишки 40-120 см. Листя чергові, у окресленні яйцеподібні, за формою багаторазово-рухливий на ниткоподібні сегменти. Квітки жовті, дрібні, зібрані в складні парасольки без обгортки. Плод — широкоеліптичний вислоплодник, що розпадається під час дозрівання на два напівпліддя.

Уся рослина має сильний своєрідний запах. Квітить у майні — липня, плоди дозрівають уволосі — вересні.

Культується повсюдно як городня пряно-кусова рослина. Рослина невибаглива до ґрунтових і кліматичних умов.

Купівля та зберігання

У продаж надходить молодий кріп, який можна кілька днів зберігати в холодильнику загорнутим у поліетиленовий пакет.

Молодий кроп консервують або сушать на зиму.

Старі пагони з недозрілим насінням використовуються для солення й маринування огірків, помідорів, кабачків, патисонів.

Збирання і сушіння

Збирають плоди кропу. У зв'язку з тим, що вони дозрівають неодночасно, збирають у кілька етапів. Водночас зрізають спочатку найбільші парасольки з буруватими плодами, а потім у міру дозрівання дрібніших парасольок зрізають усю рослину, зв'язують у снопіки, сушать їх під навісами й обмолочують верхівки. Плоди очищають на ситах і віялках.

Запах лікарської сировини своєрідний, дуже ароматний, смак пряний, солодкуватий, трохи пекучий.

Хімічний склад

У кропі вдало поєднуються приємний аромат, гарний смак і багатство вітамінів. У всіх частинах рослини міститься ефірна олія. У насінні його кількість доходить до 4-5%. Є також цукри, білки, клітковина, флавоноїди, каротин, солі калію, кальцію, магнію, заліза та інші речовини. Крім того, міститься до 20% жирної олії, що складається з гліцеридів петрозелінової, пальмітинової, олеїнової та лінолевої кислот, содерфлавоноїди та ін.

У зелені кропу до 240 мг% вітаміну С, каротин (до 13 мг%), вітаміни B1, В2, нікотинова, фолієва кислоти. Є вуглеводи, пектинові речовини, флавоноїди.

Не обробила природа укроп і мінеральними солями (калій, кальцій, фосфор, залізо, натрій, магній та інші).

Дія та застосування

Цілюще листя, насіння та стебла кропу. Він покращує діяльність шлунково-кишкового тракту, має відхаркувальну дію, легкий сечогінний ефект, допомагає гіпертонікам і в разі безсоння. Настій кропу покращує відділення молока в жінок, що годують, у разі недостатньої лактації.

У харчуванні кроп (листя, молоді стебла) слугує прекрасним, апетитним ароматизатором. Без нього не обходиться жодні овочевий салат, суп чи борщ. Його широко використовують у консервуванні та соленні овочів.

Настій

Настій плодів кропу дозволений для використання як вітрогінного та відхаркувального засобу.

У домашніх умовах настій готують з 1 чайної ложки плодів, які попередньо подрібнюють на кавовому млині, а потім заливають 1 склянкою окропу. Після настоювання впродовж не менш ніж 45 хвилин настій проціджують і вживають у 3-4 приймання впродовж дня. Можна готувати настій у термосі.

Атонія кишківника

Одну столову ложку подрібненого насіння залити 1 склянкою окропу та настоювати пів години. Приймати теплим по 1/3 або 1/2 склянки за 15 хвилин до їди.

Гастрит із підвищеною кислотністю

Приймати по 1 чайній ложці соку кропу з молоком або медом тричі на день після їди.

Гіпертонія I та II стадій

Вживати в їжу зелень кропу.

Гази в шлунку та кишківнику

Заварити 2 чайні ложки подрібненого насіння 2 склянками окропу. Настоювати 20 хвилин. Вживати по півстоканній пів разу на день за пів години до їди.

Очі

Розтерти насіння кропу на порошок. Напівїну столової ложки порошку варити 5 хвилин у 2/3 склянки води. Промивати очі двічі-тричі на день.

Сліпучі очі лікуються докладанням тампонів із теплим відваром насіння кропу на 10 хвилин. Провести 10-15 сеансів.

Коліт хронічний

Одну столову ложку подрібненого насіння заварити у 2 склянках окропу, настояти пів години. Пити по півстокані тричі на день за пів години до їди.

Таке ж лікування проводять у разі кишкових кольок, закрепів.

Нервове перезбудження, безсоння

Лікують зазначеним вище способом, а також приймають по 1 г порошку кропного насіння за пів години до їди тричі на день.

Нетримання сечі (нічне)

Заварити 1 столову ложку подрібненого кропного насіння на 1 склянку окропу. Настоювати 3 години. Випити настій після вечері. Дітям доза втричі менше. Вважається радикальним засобом. Вимога настає через тиждень.

Малокров'я

1 столову ложку насіння або трави кропу залити 1 склянкою молока та прокип'ятити 10 хвилин. Випивати за 3 рази.

Судороги

Знімає вживання в їжу кропу або настою його трави з 1 столової ложки на 1,5 склянки окропу. Випивати за 3 рази.

Настій кропу пахучого

Настій кропу, приготований у співвідношенні 1:20, запити по 0,5 склянки 3-5 разів на день у разі зниження лактації.

Порошок кропу

Порошок із плодів кропу пахучого (огородного) приймати на кінчику ножа з теплою кип'яченою водою двічі-тричі на день для поліпшення відділення молока в матерів-годувальниць.

Для збільшення кількості молока в матерів-годувальниць рекомендується вживати витончене насіння кропу з цукром по 0,5 год. кожного тричі на день. Суворе дозування.

Настій насіння кропу

Настій, приготований із розтріткого кропного насіння в аі відносності 1:20, рекомендується пити по 0,5 склянки 3-4 рази на день у разі пієлонефриту, циститів і ниркової хвороби як сечогінний, протизапальний та антиспастичний засіб.

Протипоказання!

Передозування його зелені знижує кров'яний тиск і викликає загальний занепад сил.

Застосування в косметиці

У косметиці використовуються плоди та зелень кропу (свіжа та суха).

  • У разі млявої, в'ялу, що старіє, її корисно протирати лосьйоном із кропу та квіток липи. Змішати столову ложку подрібненої зелені кропу з такою самою кількістю квіток липи, залити 1,5-2 склянками окропу, настояти 2 години та процідити.
  • Для протирання обличчя з розширеними норами, чутливою або подразненою шкірою використовується настій зелені кропу та сухих пелюсток троянди або шавлії. Готується так само, як і попередній рецепт.
  • У разі сухої шкіри обличчя корисно мити відваром насіння кропу: 2 столові ложки насіння залити 2 склянками гарячої води, прокип'ятити на слабкому вогні 5-10 хвилин, остудити та процідити через марлю. Увечері після вмивання відваром (кімнатної температури) на вологу шкіру нанести живильний крем, через 25-30 хвилин промокнути паперовою серветкою.
  • Компрес для сухої, шорсткої шкіри, що лущиться. 2 столові ложки дрібно нарізаної зелені кропу залити 2 склянками води, прокип'ятити упродовж 5 хвилин. Процідженим відваром змочити марлю (3-4 шари) і накласти її на обличчя. Зверху покласти поліетилен, а на нього — махровий рушник. Тримати 20-30 хвилин. Процедура зволожує, згладжує й освіжає шкіру обличчя.
  • Для жирної, пористої шкіри обличчя приготувати насичений відвар кропу (2 столові ложки трави на склянку води, кип'ятити 5 хвилин). Взяти столову ложку процідженого відвару, додати білок курячого яйця та добре збити. Маску накладати на обличчя пошарово (3-4 шари). Коли підсохне останній шар, змити його теплою водою.
  • У разі рожевих вугрів на обличчі показані маски з настою насіння кропу: насіння залити водою, що кипить (1:10) і дати настоятися. Змочені в настінні та злегка відтиснені серветки накладати на обличчя впродовж 15 хвилин за день. Курс – до 15 раз. З настою можна робити також холодні та теплі компреси під час сухої, чутливої шкіри. Ця процедура покращує кровообіг і обмінні процеси в шкірі, знімає подразнення й згладжує шкіру.
  • У разі запалених очах дуже гарна заспокійлива та протизапальна дія надає компреси з відвару кропу. Рослина проварити, процідити, у теплий відвар опустити ватні тампони та відразу ж накласти на закриті повіки іа 1-2 хвилини. Вата має покривати весь простір від брів до нижнього краю очних западин. Процедуру повторити 3-4 рази. Наприкінці накласти холодний компрес. Потім підсушити шкіру та нанести жирний крем.
  • У разі раннього посіву та для зміцнення волосся рекомендується відвар насіння кропу та кореня лопуха.
  • Настій трави кропу можна додавати у ванну. Він готується в 5-літровому посуді. Доза трави, залежно від кількості води у ванні, — 0,2-1 кг. Тривалість ванни — 15-20 хвилин. Чинить заспокійливу дію.
  • У разі сонячного опіку, свербіж шкіри допоможе компрес із відвару кропу: 2 столові ложки нарізані зелені залити 2 склянками води, прокип'ятити не більш ніж 5 хвилин. Якщо обпалене обличчя, у процідженому відварі змочити марлю, складену в 4 шари, або м'який лляний рушник. Покрити ними обличчя, зверху покласти поліетиленову плівку та махровий рушник. Компрес тримати 20 хвилин, потім обличчя обполоснути.
  • На місце укусу бджіл і комарів накласти кашку з листя кропу.

Рецепти

  • Зелень кропу нарізати шматочками 2-2,5 см, розкласти в тині на папері та висушити. Зберігати в паперовому мішку.
  • Спробуйте зробити пюре з кропу. Натерти свіжий огірок, змішати з дрібно нарізаним кропом, посолити та заправити сміттєвою. Скибочки хліба намазати отриманою масою й подати як бутерброди.
Кріп із сіллю

Під час сушіння кроп втрачає свій особливий аромат, жовтіє й набуває смаку трави. Якщо ж зберігати його із сіллю, він зберігає аромат, гарний зелений колір і найголовніше — вітаміни. Для зберігання в такому вигляді кроп зібрати на початку цвітіння, коли в ньому найбільше ефірної олії. Очистити від твердих стебел, вимити, добре відцідити, потримавши в решітчастій посудині, потім дрібно нарізати — причому не тільки листя, але й ніжні соковиті стебла. Посолити в широкій посудині з розрахунку на 1 кг кропу 250 г солі. Добре розмішати та покласти в невеликі баночки, сильно натискаючи дерев'яною ложкою до виділення соку. Зверху можна налити трохи олії. Тримати в холодному місці.

Можна посолити в такий спосіб укроп разом із петрушкою.

Під час використання в їжу потрібно не забувати, що приправа вже солона.

Уксус, ароматизований кропом

У банку, яка добре закривається, або в пляшку із широкою шийкою покласти кілька суцвіть і нарізаних стебел кропу, щоб вони зайняли полосину. Залити оцтом і залишити стояти так три тижні. Потім оцет процідити й тримати в добре закритій пляшці.

Крім кропу, в оцет можна покласти стебла петрушки та за бажанням зубчики очищеного часнику та листя селери.

Ароматизований оцет слугує гарною приправою до овочевих салатів, супів і рибних страв.

 

Інформація для замовлення
  • Ціна: 10 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner