Продавець ПП Фито-опт розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
773 відгуків

Шановні покупці ,звертаємо Вашу увагу!!! Всі оформлені замовлення буде відправлено в найближчий робочий день .Сподіваємось на розуміння . Дякуємо ,що обрали наш магазин Фіто-Опт !

ПП "Фіто-опт"
+380 (67) 261-91-42
+380 (95) 572-28-04

Сушені плоди органічної шипшини , осінь 2023

вверх
  • Сушені плоди органічної шипшини , осінь 2023, фото 2
  • Сушені плоди органічної шипшини , осінь 2023, фото 3
вниз
Сушені плоди органічної шипшини , осінь 2023

30 /100 г

Мінімальна сума замовлення на сайті — 130 грн

  • Готово до відправки
  • Код: А-0011
Сушені плоди органічної шипшини , осінь 2023
Сушені плоди органічної шипшини , осінь 2023Готово до відправки
30 /100 г
+380 (67) 261-91-42
  • +380 (95) 572-28-04
  • +380 (73) 129-45-88
+380 (67) 261-91-42
  • +380 (95) 572-28-04
  • +380 (73) 129-45-88
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Ягоди шипшини в пакованні по 100 грамів

Шипшина часто можна побачити як дику рослину, але через свої декоративні особливості її ще висаджують у парках і садах. 

Коли цвіте дика троянда (огорний кущ до 3 метрів заввишки, весь обліплений ніжно-рожевими квітками запашним ароматом) — не можна пройти повз ранодушний. Крім того, попри свій благородний вигляд, він ще має лікувальні властивості. У народі його називають лекарем лісу. 

Шипшина, насамперед велике джерело вітамінів: це вітамін С (до 4800 мг%), вітаміни В2, Р, К, Е, каротин, рибофлавін. У рослинному світі плоди шипшини мають найвищу вітамінну активність. 

Крім вітамінів у плодах шипшини, є солі калію, кальцію, магнію, заліза, фосфору, лимонна та яблучна кислоти, цукор, фітонциди, ефірні олії, дубильні речовини. 

У вітамінній промисловості шипшини використовують для отримання препаратів, багатих на вітамін С, як-от аскорбінова кислота, галаскорбін, сироп шипшини, холосос. 

Волосас — це сироп, приготований на згущеному водному екстракті плодів шипшини, який призначають під час холецистичного, гепатиту, по 1 чайній ложці двічі-тричі на день. 

Застосовується також шипшина як протизапальний засіб у разі опіків і тріщин. 

Якщо плоди шипшини цілі, їх краще сушити природно, розстеливши тонким шаром. Для кращого збереження вітамінів, деякі травники рекомендують розрізати плоди навпіл, за довжиною, видаляти насіння та волоски та сушити тільки оболонки плодів, розстеляючи їх тонким шаром на відкритому повітрі. У висушених у такий спосіб плодах вміст вітамінів збережеться незмінним усю зиму. 

Добова потреба людини в вітаміні С — приблизно 50 мг, і вона має багатостороннє фізіологічне значення. Якщо наявне загальне нездужання, знижена стійкість до інфекційних захворювань, кровоточивість ясен, які водночас припухають і набувають сизого забарвлення — означає брак вітаміну С в організмі. 

За вищого ступеня авітамінозу С з'являються кровопідтікачі на шкірі, зазвичай у зоні підкоченої ямки та литкових м'язів. У таких випадках вживати вітамінів C треба буде більше, ніж добова доза. 

Але треба зауважити, що надлишок вітамінів також шкідливий. Це може призвести до збою в різних органах і системах. Якщо ви будете дуже довго пити препарати із шипшини, то це може негативно позначитися на роботі печінки. Вам може навіть загрожує неінфекційна жовтуха. 

Пити настій шипшини бажано через трубочку, намагатися не допускати контакту його з зубами, тому що під час тривалого вживання це може призвести до крохкості зубів. Або ж прополоскати рот після кожного приймання сиропу або настою шипшини. 

Щоб у ті сезони (здовні восени, взимку та ранньої весни), коли немає достатньої кількості овочів і фруктів, забезпечити здоровому організму необхідну йому кількість вітаміну С, потрібно вживати сушений шипшина. 

Найкраще застосовувати очищені плоди шипшини, не піддаючи їх жодній обробці (по 10-15 г оболонок на день). Вони мають легкий аромат і злегка кислуватий смак. Зазвичай їх їдять із задоволенням навіть маленькі діти.

Якщо з будь-яких причин, наприклад у разі шлунково-кишкових розпорожнення, не рекомендують вживати висушену оболонку шипшини, можна вживати настій шипшини (10 г плодів шипшини на 1 склянку окропу), пити впродовж дня. 

Народна медицина використовує плоди шипшини для лікування хвороб печінки, жовчного міхура, нирок, сечового міхура, серця, туберкульозу легких. 

Особливий ефект дає застосування настою з висушених плодових оболонок шипшини під час каменів і піску в нирках і сечовому міхурі, як засіб, який знеболює і пришвидшує роздроблення (розсмоктування) каменів. 

Настій шипшини з неочищених плодів готують у такий спосіб:
1 столову ложку плодів подрібнюють, щоб частинки були не більш ніж 0,5 мм, в емальованому посуді заварюють 2 склянками окропу, накривають кришкою й на водяній бані, що кип'ятіє, витримують 15 хвилин. Потім знімають і ще настоюють 30 хв. Процедів настій, приймають по 0,5 склянки двічі на день, перед їдою. 
Дітям дозу треба зменшити вдвічі та підсолодити. 

Якщо у вас плоди шипшини висушені разом із насінням, то можна приготувати відвар (на паровій лазі, для цілісних плодів) або заварити в термосі (для подрібнених плодів), з розрахунку 40 ягід на 1 літр окропу. Ягоди шипшини можна попередньо подрібнити, тоді напар буде насиченішим. Приймати по 0,5 склянки 2-3 рази на день не більш ніж місяць через трубочку. 

Настій шипшини рекомендується також у разі гіпертонічної хвороби, атеросклерозу (понує рівень холестерину в крові), у разі усіх інфекційних захворювань, немовляти, у разі всіляких кровотеч, для поліпшення зору. 


Шипшина, протипоказання. Протипоказаний він у разі підвищеної чутливості до препаратів із шипшини, людям, схильним до тромбоутворення та тромбофлебіту, не варто приймати шипшину у великих кількостях осердям, особливо у разі ендокардиту, а також у разі індивідуального нестерпності. Екстракт із цукровим сиропом не можна вживати діабетикам. 
Обережно треба поставитися до вживання шипшини людям із гастритом (у разі підвищеної кислотності), і поготів із виразковою хворобою.

Характеристики
Основні атрибути
Країна виробникУкраїна
Тип продукціїСушені
КультураШипшина
ТипФасовані
Вага100 г
Ціна за 1 кг125
Користувальницькі характеристики
ВиробникПП Фіто-Опт
Вага упаковки100 грам
Стан сировиниЦілісна ягода,не подрібнена,сушена
Час заготівліОсінь 2023 року
Інформація для замовлення
  • Ціна: 30 /100 г

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner