Перстач біла 100% корінь п'ятипал для лікування захворювань щитовидної залози
Коріння перстачу білої
Перстач біла – багаторічна трав'яниста рослина, що володіє унікальними лікувальними властивостями. У природі трава зустрічається досить рідко, навіть у деяких країнах знаходиться під загрозою зникнення.
Кореневище рослини товсте, маловетвистое, часто извивистое, довжиною до 80 см, товщиною в діаметрі 3-20 мм. Колір кореневої системи від світло-коричневого до темно-коричневого. Коріння перстачу білої бувають двох видів: запасають (потовщені) і мичкуваті (тонкі).
Прикореневі листки розташовуються на довгих, беловойлочных черешках, по 3 або рідше 5 штучок.
Стебла малооблиственные, тонкі та не довшим прикореневих листків.
Квітки на довгих квітконіжках великі, білі, мають зовнішню схожість з квітками суниці. Вони складаються з п'яти широких пелюсток, звідки і множинні назви (п'ятилисник, п'ятипал, пятиперстник).
Висота перстачу білої до 25 див.
Поширення та місце проживання
Перстач біла трапляється досить рідко, але вона не вибаглива і приживається в сухих, вологих і навіть бідних поживними речовинами грунтах.
Улюблені місця рослини є: переліски, остепененные луки, трав'янисті схили і чагарники, освітлені ліси - соснові, дубові, широколистяно-смерекові. Ареал зростання шириться від Центральної Європи до Волги. Росте переважно в Україні (передгір'я Карпат, Крим, Полісся, Лісостеп), в Росії (Верхньо-Волзький і Заволзький райони) і Білорусії.
Час цвітіння та збору
Цвіте в травні — червні. Час збору в період цвітіння. Перстач викопується з кореневищем обережно, не забуваючи, що в ґрунті рослина може досягати до 80 див. Збір сировини можна починати на 3-й — 4-й рік життя рослини.
Хімічний склад
Склад перстачу білої визначає її унікальні корисні властивості.
У своїй підземній частині (кореневій системі рослина містить цілу гаму лікувальних вществ: йод, бор, барій, цинк, залізо, натрій, кальцій, мідь, літій, срібло, алюміній, нікель, селен, молібден, кобальт, хром, марганець, селен та інші не менш корисні мінерали.
До складу надземної частини (стебла, квітки) входять сапоніни, іридоїди, фенолкарбонові кислоти (елагова, n-кумарова кислоти), вуглеводи, флавоноїди (рутин), дубильні речовини (максимум їх у фазу цвітіння).
Застосування і корисні властивості перстачу білою
Профилактические и лечебные свойства лапчатки белой:
- улучшение деятельности эндокринной системы;
- улучшение работы сердечно-сосудистой системы;
- улучшение деятельности пищеварительного тракта;
- укрепление иммунной системы;
- антисептические и ранозаживляющие свойства;
- выводит из организма токсины, шлаки, радиацию;
Показания к применению:
- при заболеваниях щитовидной железы;
- при инсульте, инфаркте;
- при анемии;
- при атеросклерозе;
- при гипертонии;
- при язве желудка;
- при энтероколите;
- при ревматизме;
- при лечения заболеваний печени;
- для уменьшения уровня холестерина;
- для рассасывания кисты;
- для лечения миомы;
- при опущении матки;
- для нормализации месячного цикла;
- при одышке;
- при тахикардии;
- при повышенной потливости.
Противопоказания и симптомы передозировки
Вещества, которые входят в состав лапчатки белой не токсичны и практически не имеют побочных воздействий на организм. Единственное, что нужно помнить, что растение способствует понижению давления, т.е. противопоказано при гипотоние, гипотиреозе.
Приготовление и применение мази из лапчатки белой
Использовать при воспалении суставов, радикулите, остеохондрозе.
5 грамм корня раздробить, залить 200 грамм растопленного масла или свиного жира, 7 минут варить при слабом кипении, процедить. На больные места накладывать компрессы или натирать.
Приготовление и применение настойки из лапчатки белой
Спиртовая настойка. 50 г корня раздробить, залить 0,5 л водки, настаивать в течении 3 недель в тёмном и прохладном месте при комнатной температуре. Принимать по 30-35 капель 3 раза в день за 20-30 мин до еды. Курс лечения 1 месяц, одна неделя перерыва, затем курс повторяют.
Приготовление и применение отвара из лапчатки белой.
1 день – 1 чайную ложку раздробленного корня залить 1 стаканом кипятка, настоять 10 часов, процедить. Выпить все равными порциями за 3 раза в течение дня.
2 день – выпить 2 чайных ложки таким же образом.
3 день – 3 чайных ложки.
4 день – 4 чайных ложки.
5 день – 5 чайных ложек.
6 день – 6 чайных ложек.
7 день и последующие: готовить и пить настой в обратном порядке (уменьшать на 1 чайную ложку).
Сделать перерыв на 1 месяц и курс повторить.
- Ціна: 140 ₴/100 г